Tekvicu prekrojíme na polovicu a pečieme ju 15-20 minút pri 200 stupňoch do mäkka. Po dopečení ju necháme vychladnúť a následne ju ošúpeme a vydlabeme z nej semienka.

Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji (alebo na masle) opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen. Chvíľu ich popražíme a pridáme aj upečenú tekvicu narezanú na menšie kúsky. Zeleninu osolíme a okoreníme podľa chuti.

Zeleninu zalejeme vodou tak, aby voda pokrývala obsah hrnca a polievku varíme zhruba 15 minút, dokým zelenina nezmäkne.

Následne polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a v prípade potreby ešte dochutíme korením.

Polievku môžeme podávať posypanú nasucho opraženými tekvicovými či inými semienkami (odporúčam! :)).

  • Vynikajúca jesenná polievka z tekvice hokkaido.
Páči sa ti tento recept? Zdieľaj ho:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •